Over essent.be
Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy groep.
Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 150 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken. Want energie is van ons allemaal!

 

Persberichten

Nieuwe persruimte

1 juli 2017

Onze persberichten zijn verhuisd naar een vernieuwde persruimte.

Vanaf nu kan je terecht op http://pers.essent.be.

Lees meer

Winter officieel afgelopen, verwarmingswinter nog niet. Belg zet verwarming uit rond 10 april.

21 maart 2016

Officieel loopt de winter af op 21 maart, maar toch is dat niet het moment waarop de meeste Belgen hun verwarming uit zetten. Uit cijfers van energieleverancier essent.be blijkt dat de verwarmingswinter gemiddeld stopt rond 10 april, het moment waarop Belgen massaal hun verwarming uitschakelen. Volgens essent.be zou die knik in het verbruik zachter kunnen verlopen en iets eerder starten, als we rekening houden met enkele besparingstips. Uit de cijfers blijkt ook dat afgelopen winter goed was voor onze portemonnee: door de zachte temperaturen hebben we 12% minder aardgas verbruikt dan een gemiddelde winter.

Lees meer

Maak kennis met Els en Kristy, Innovation en Finance Manager bij essent.be

17 januari 2016

Het is een cliché, maar er schuilt veel waarheid in: het zijn de mensen die een bedrijf maken wat het is. De Tijd/Pulse en Vacature Magazine maakten twee portretten van essent.be medewerksters: Innovation Manager Els en Finance Manager Kristy. We laten u graag meelezen…

In De Tijd/Pulse getuigt Innovation Manager Els Descheemaeker hoe zij er via een big data project mee voor zorgt dat de klant niet slecht gehumeurd wordt als hij uiteindelijk zijn eindfactuur krijgt. Finance Manager Kristy Gevers vertelt in Vacature Magazine dan weer eerlijk wat zij denkt over man-vrouw clichés.

 

Lees meer
Werken bij Essent

Applicatiebeheerder (tijdelijke functie)

Functieomschrijving

Als tijdelijke applicatiebeheerder van het Utility-as-a-Service platform (kortweg, “UaaS”) ben je het uithangbord binnen de essent.be organisatie voor alle vragen rond het gebruik van het UaaS platform. Je werkt jezelf op tot UaaS guru, en zorgt dat het platform voor jou geen geheimen meer kent. Je rapporteert hierbij aan de It Manager.

Lees meer

Paralegal (Tijdelijke functie)

Om het Legal team en de Head of Legal te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een leergierige en proactieve Paralegal.

Als Paralegal verleen je ondersteuning aan de interne juristen en andere afdelingen bij het voorbereiden, creëren en opvolgen van documenten die relevant zijn om de hoofdactiviteiten uit te voeren. Aangezien dit een nieuwe functie is, krijg je de kans om de functie mee vorm te geven.

Verantwoordelijkheden

Lees meer

Training & Knowledge Officer

Functieomschrijving

Als Training & Knowledge Officer binnen de afdeling Customer Service Support ontwerp, beheer en faciliteer je de trainingen zodat de medewerkers (zowel extern als intern) de nodige trainingen krijgen. Je zorgt ervoor dat de medewerkers over alle informatie beschikken zodat zij de klanten van essent.be correct te woord kunnen staan.

Verantwoordelijkheden:

Lees meer