Over essent.be
Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy groep.
Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 150 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken. Want energie is van ons allemaal!

 

Persberichten

Nieuwe persruimte

1 juli 2017

Onze persberichten zijn verhuisd naar een vernieuwde persruimte.

Vanaf nu kan je terecht op http://pers.essent.be.

Lees meer

Winter officieel afgelopen, verwarmingswinter nog niet. Belg zet verwarming uit rond 10 april.

21 maart 2016

Officieel loopt de winter af op 21 maart, maar toch is dat niet het moment waarop de meeste Belgen hun verwarming uit zetten. Uit cijfers van energieleverancier essent.be blijkt dat de verwarmingswinter gemiddeld stopt rond 10 april, het moment waarop Belgen massaal hun verwarming uitschakelen. Volgens essent.be zou die knik in het verbruik zachter kunnen verlopen en iets eerder starten, als we rekening houden met enkele besparingstips. Uit de cijfers blijkt ook dat afgelopen winter goed was voor onze portemonnee: door de zachte temperaturen hebben we 12% minder aardgas verbruikt dan een gemiddelde winter.

Lees meer

Maak kennis met Els en Kristy, Innovation en Finance Manager bij essent.be

17 januari 2016

Het is een cliché, maar er schuilt veel waarheid in: het zijn de mensen die een bedrijf maken wat het is. De Tijd/Pulse en Vacature Magazine maakten twee portretten van essent.be medewerksters: Innovation Manager Els en Finance Manager Kristy. We laten u graag meelezen…

In De Tijd/Pulse getuigt Innovation Manager Els Descheemaeker hoe zij er via een big data project mee voor zorgt dat de klant niet slecht gehumeurd wordt als hij uiteindelijk zijn eindfactuur krijgt. Finance Manager Kristy Gevers vertelt in Vacature Magazine dan weer eerlijk wat zij denkt over man-vrouw clichés.

 

Lees meer
Werken bij Essent

Data Protection Officer

Position

In this role you will be part of the Legal & Compliance department of Essent Belgium -internationally part of the Innogy group- and will report to our Head Legal & Compliance. You will report from time to time to, and work closely with the Group Data Protection Officer at Innogy Group level and the other DPO’s in the Group.

Lees meer

Medewerker Contracting & Switching

Als Contracting & Switching medewerker rapporteer je aan de Teamleader Contracting & Switching. Je levert een bijdrage aan het realiseren van de teamdoelstellingen door het uitvoeren van de operationele werkzaamheden van het team. Je levert een belangrijke bijdrage in kwaliteit-, kennis- en procesmanagement door het aanbrengen van verbetervoorstellen als onderdeel van continu verbeteren.

Lees meer

Webmaster & Analytics Specialist

Functieomschrijving

Als webmaster & analytics specialist draag jij zorg voor de verdere ontwikkeling, implementaties en updates van de essent.be website & overige portals en app’s in een dynamische en competitieve markt. Op periodieke basis verzorg je de rapportages, inzichten en verbeterpunten van je acties.

Lees meer