Over essent.be
Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy groep.
Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 170 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken. Want energie is van ons allemaal!

 

Persberichten

Nieuwe persruimte

1 juli 2017

Onze persberichten zijn verhuisd naar een vernieuwde persruimte.

Vanaf nu kan je terecht op http://pers.essent.be.

Lees meer

Winter officieel afgelopen, verwarmingswinter nog niet. Belg zet verwarming uit rond 10 april.

21 maart 2016

Officieel loopt de winter af op 21 maart, maar toch is dat niet het moment waarop de meeste Belgen hun verwarming uit zetten. Uit cijfers van energieleverancier essent.be blijkt dat de verwarmingswinter gemiddeld stopt rond 10 april, het moment waarop Belgen massaal hun verwarming uitschakelen. Volgens essent.be zou die knik in het verbruik zachter kunnen verlopen en iets eerder starten, als we rekening houden met enkele besparingstips. Uit de cijfers blijkt ook dat afgelopen winter goed was voor onze portemonnee: door de zachte temperaturen hebben we 12% minder aardgas verbruikt dan een gemiddelde winter.

Lees meer

Maak kennis met Els en Kristy, Innovation en Finance Manager bij essent.be

17 januari 2016

Het is een cliché, maar er schuilt veel waarheid in: het zijn de mensen die een bedrijf maken wat het is. De Tijd/Pulse en Vacature Magazine maakten twee portretten van essent.be medewerksters: Innovation Manager Els en Finance Manager Kristy. We laten u graag meelezen…

In De Tijd/Pulse getuigt Innovation Manager Els Descheemaeker hoe zij er via een big data project mee voor zorgt dat de klant niet slecht gehumeurd wordt als hij uiteindelijk zijn eindfactuur krijgt. Finance Manager Kristy Gevers vertelt in Vacature Magazine dan weer eerlijk wat zij denkt over man-vrouw clichés.

 

Lees meer
Werken bij Essent

Corporate Communication Manager

Als Corporate Communication Manager sta je in voor alle interne en externe bedrijfscommunicatie. Je adviseert de Managing Director en het managementteam bij strategische communicatiebeslissingen en treedt op als woordvoerder. Je rapporteert aan de Managing Director.

Verantwoordelijkheden:

Externe communicatie:

Lees meer

Credit Collector

Functieomschrijving

Als Credit Collector ben je verantwoordelijk voor de stipte en efficiënte opvolging van de betalingstegoeden en - achterstanden. Samen met het credit collection team zorg je voor een efficiënte en constructieve bijdrage aan de tijdige incasso van de openstaande vorderingen teneinde een positieve bijdrage te leveren aan de cash flow van essent.be.

We bieden je een afwisselend takenpakket met tal van verantwoordelijkheden:

Lees meer

Billing Medewerker

Functieomschrijving

Als Billing medewerker draag je bij tot de klantvriendelijke totaalafhandeling van de facturering van onze zakelijke en residentiële klanten.

Lees meer