Werken bij essent.be
Energie is van ons allemaal
Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy groep, een duurzame internationale speler op de Europese energiemarkt.
 
Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 150 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken.
 
En dat zijn er heel wat. De voorbije jaren kende essent.be een mooie groei op de Belgische energiemarkt. Dankzij essent.be genieten vandaag al meer dan 360.000 mensen van de positieve energie van essent.be. En daar kan jij uiteraard aan meewerken.
 
Want energie is van ons allemaal!

Overzicht vacatures

Innovative Frontend Tech Lead PHP/ AngularJS

Welcome to Utility-as-a-Service (“Uaas”)

Lees meer

Innovative Lead Product Owner

Welcome to Utility-as-a-Service (“Uaas”)

Lees meer

Innovative Lead Architect Cloud and Applications

Welcome to Utility-as-a-Service (“Uaas”)

Lees meer

Innovative Tech Lead Java Backend

Welcome to Utility-as-a-Service (“Uaas”)

Lees meer

Innovative Tech Lead EAI

Welcome to Utility-as-a-Service (“Uaas”)

Lees meer

Big Data Developer

Functieomschrijving

Als Big Data Developer speel je een belangrijke rol binnen de Data Industrialisatie track van essent.be. Je levert een actieve bijdrage bij het uitbreiden en het gestructureerd in kaart brengen van de klanten data.

Lees meer

Credit Collector (m/v)

Functieomschrijving

Als Credit Collector ben je verantwoordelijk voor de stipte en efficiënte opvolging van de betalingstegoeden en - achterstanden. Samen met het credit collection team zorg je  voor een efficiënte en constructieve bijdrage aan de tijdige incasso van de openstaande vorderingen teneinde een positieve bijdrage te leveren aan de cash flow van Essent. 

We bieden je een afwisselend takenpakket aan met tal van verantwoordelijkheden:

Lees meer

Retentie Marketeer

Functieomschrijving

Om de toekomst van essent.be verder uit te bouwen, is het behoud van de bestaande klanten en de optimalisatie van de customer lifecycle en customer value van cruciaal belang. Daarom zijn we op zoek naar een ervaren RETENTIE MARKETEER.

Lees meer

Lean Coach

Functieomschrijving

Heb jij ruime ervaring in LEAN en Operational Excellence en wil jij een bijdrage leveren aan het continu verbeteren van onze organisatie? Ben je oplossingsgericht en heb je ervaring in het trainen/coachen van mensen en teams? Dan zoeken wij jou! Essent.be is continu bezig met innovatie en optimalisatie. Vanuit deze focus is het performance programma ‘Huis in Orde (HiO)’ één van onze top prioriteiten. Het richt zich op het bereiken van drie doelen:

Lees meer

Partner Manager B2B

Partner Manager B2B
Lees meer

Business Controller

Als business controller (opex) kom je terecht in onze Finance afdeling. De Finance afdeling denkt vanuit financieel perspectief mee met de business en zorgt op deze manier voor een belangrijke toegevoegde waarde voor essent.be. Onze missie bestaat eruit waarde te creëren voor essent.be en deze ook verder te bevorderen en te sturen.

Lees meer

Medewerker Contracting & Switching (Tijdelijke functie)

Als Contracting & Switching medewerker rapporteer je aan de Teamleader Contracting & Switching. Je levert een bijdrage aan het realiseren van de teamdoelstellingen door het uitvoeren van de operationele werkzaamheden van het team. Je levert een belangrijke bijdrage in kwaliteit-, kennis- en procesmanagement door het aanbrengen van verbetervoorstellen als onderdeel van continu verbeteren.

Lees meer

Revenue Assurance Manager

Als Revenue Assurance Manager sta je in voor het verhogen/optimaliseren van de revenue zonder bijkomende sales te genereren. Je rapporteert in deze functie aan de Head of Customer Operations.

Functieomschrijving

Lees meer

Teamleader Credit Collection

Als Teamleader Credit Collection zorg je er samen met je team voor dat het proces betreffende de inning van onbetaalde facturen correct en vlot verloopt. Onder jouw beleid zal de credit collection van essent.be nog verder geoptimaliseerd worden zodat we onze klanten tijdig kunnen bijsturen en onze winstgevendheid verder kunnen maximaliseren. Je rapporteert in deze functie aan de Credit Manager.

Functieomschrijving

Lees meer

Teamleader Billing

Als Teamleader Billing zorg je er samen met je team voor dat het proces ‘Klant Betaalt’ tijdig, correct en volledig afgehandeld wordt en dit binnen het voorziene operationele budget. Onder jouw beleid zal de facturatie van ‘essent.be energie’ met de hoogst mogelijke graad van betrouwbaarheid en klantgerichtheid verlopen. Je rapporteert hierbij aan de Revenue Assurance Manager.

Functieomschrijving

Lees meer

Purchaser Indirect Spend

What does this job entail

As Purchaser Indirect Spend you’re a member of the finance and controlling team and directly report to the Manager Finance & controlling of essent.be. You cooperate intensively with Group procurement of essent NL and the mother company innogy. Your main focus is to conduct strategic procurement activities for local categories and to support pro-actively strategic purchasing projects.

Lees meer

Online Developer

Functieomschrijving

Je komt terecht in een team van enthousiaste ontwikkelaars die instaan voor de constante ontwikkeling en verbetering van de online beleving van onze klanten. Binnen het DevOps Online team zal je instaan voor de verdere ontwikkeling van onze online systemen.

Een doorgedreven kennis en minimaal 2 jaar ervaring met:

Lees meer

Business Process Analyst (m/v)

Functieomschrijving

Als Business Process Analyst bij essent.be duik je in de end-to-end-processen op zoek naar procesoptimalisaties. Kwaliteit, efficiëntie en het creëren van meerwaarde behoren tot de focus van de Business Process Management afdeling. Je komt terecht in een team van 6 Business Process Analysten, 3 Project Managers & 1 Release & Business Incident Manager. Je rapporteert aan de Teamleader Business Process Analyse.

Lees meer

Stage Online Communicatie - Kennismanagement (m/v)

Ben je op zoek naar een stageplaats in online communicatie of kennismanagement en ben je een laatstejaarsstudent? Dan biedt essent.be jou de mogelijkheid om de kneepjes van het vak te leren!

Wat kom je doen?

Je doet onderzoek naar de inrichting van kennismanagement binnen essent.be en zorgt voor de uitwerking hiervan.

Onderzoek:

Lees meer

Sourcing & Pricing Analyst (m/v)

Functieomschrijving

Essent België wil steeds de scherpste en meest gedifferentieerde commodityprijzen aanbieden aan haar klanten. Onze Sourcing & Pricing afdeling zoekt daarom een Sourcing & Pricing Analyst om in te spelen op de steeds veranderende energiemarkt.

Lees meer