Werken bij essent.be
Energie is van ons allemaal
Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy groep, een duurzame internationale speler op de Europese energiemarkt.
 
Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 170 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze klanten comfortabeler maken.
 
En dat zijn er heel wat. De voorbije jaren kende essent.be een mooie groei op de Belgische energiemarkt. Dankzij essent.be genieten vandaag al meer dan 500.000 mensen van de positieve energie van essent.be. En daar kan jij uiteraard aan meewerken.
 
Want energie is van ons allemaal!

Overzicht vacatures

Business Controller

Business Controller

Als business controller kom je terecht in onze Finance afdeling. De Finance afdeling denkt vanuit financieel perspectief mee met de business en zorgt op deze manier voor een belangrijke toegevoegde waarde voor essent.be. Onze missie bestaat eruit waarde te creëren voor essent.be en deze ook verder te bevorderen en te sturen.

Lees meer

Credit Collector

Functieomschrijving

Als Credit Collector ben je verantwoordelijk voor de stipte en efficiënte opvolging van de betalingstegoeden en - achterstanden. Samen met het credit collection team zorg je  voor een efficiënte en constructieve bijdrage aan de tijdige incasso van de openstaande vorderingen teneinde een positieve bijdrage te leveren aan de cash flow van essent.be. 

We bieden je een afwisselend takenpakket aan met tal van verantwoordelijkheden:

Lees meer

E-Commerce Specialist

Functieomschrijving

Als E-Commerce Specialist werk je in ons digital team aan het activeren & continu optimaliseren van onze landingspagina’s en actiesites gericht op de verkoop van energie en aanverwante diensten. De nadruk ligt op performance based campagnes. Hard werken, maar ook plezier maken dragen wij hoog in het vaandel!

Lees meer

Corporate Communication Manager

Als Corporate Communication Manager sta je in voor alle interne en externe bedrijfscommunicatie. Je adviseert de Managing Director en het managementteam bij strategische communicatiebeslissingen en treedt op als woordvoerder. Je rapporteert aan de Managing Director.

Verantwoordelijkheden:

Externe communicatie:

Lees meer

Applicatiebeheerder (tijdelijke functie)

Functieomschrijving

Als tijdelijke applicatiebeheerder van het Utility-as-a-Service platform (kortweg, “UaaS”) ben je het uithangbord binnen de essent.be organisatie voor alle vragen rond het gebruik van het UaaS platform. Je werkt jezelf op tot UaaS guru, en zorgt dat het platform voor jou geen geheimen meer kent. Je rapporteert hierbij aan de It Manager.

Lees meer

Paralegal (Tijdelijke functie)

Om het Legal team en de Head of Legal te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een leergierige en proactieve Paralegal.

Als Paralegal verleen je ondersteuning aan de interne juristen en andere afdelingen bij het voorbereiden, creëren en opvolgen van documenten die relevant zijn om de hoofdactiviteiten uit te voeren. Aangezien dit een nieuwe functie is, krijg je de kans om de functie mee vorm te geven.

Verantwoordelijkheden

Lees meer

Training & Knowledge Officer

Functieomschrijving

Als Training & Knowledge Officer binnen de afdeling Customer Service Support ontwerp, beheer en faciliteer je de trainingen zodat de medewerkers (zowel extern als intern) de nodige trainingen krijgen. Je zorgt ervoor dat de medewerkers over alle informatie beschikken zodat zij de klanten van essent.be correct te woord kunnen staan.

Verantwoordelijkheden:

Lees meer

Customer Lifecycle Specialist

Functieomschrijving

Wil jij meebouwen aan de evolutie van essent.be van klassiek energiebedrijf naar een geïntegreerde dienstenleverancier? Krijg jij energie van het creëren van lange termijn klantrelaties door relevante producten & diensten aan te bieden, naast elektriciteit & aardgas? Dan zoeken we jou!

Lees meer

E2E Procesmanager

Functieomschrijving

Het begeleiden van het end-2-end team in het identificeren, analyseren, ontwikkelen en implementeren van verbeterinitiatieven voor essent.be in samenwerking met interne en externe service delivery teams.

Lees meer

Business Process Analyst

Functieomschrijving

Als Business Process Analyst bij essent.be identificeer en analyseer je de end-to-end-processen op zoek naar procesoptimalisaties. Je implementeert verbeteringen om zo kwaliteit, efficiëntie en meerwaarde voor (interne en externe) klanten verder te verhogen.

Functieomschrijving

Lees meer

Product Marketeer Commodity

Functieomschrijving

Bij essent.be zetten we onze klant centraal. We willen ons continu verbeteren op het gebied van productportfolio dat wil zeggen het juiste product voor de juiste klant. Ons productportfolio moet daarnaast mee aangepast worden aan de recente veranderingen in de energiemarkt. Daarom zoeken we binnen onze commerciële afdeling een ervaren Product Marketeer Commodity. Je rapporteert in deze functie aan de Marketing Manager.

Lees meer

Billing Medewerker (tijdelijke functie)

Functieomschrijving

Als tijdelijke medewerker billing draag je bij tot de klantvriendelijke totaalafhandeling van het facturatieproces.

Lees meer

Webmaster & Analytics Specialist

Functieomschrijving

Als webmaster & analytics specialist draag jij zorg voor de verdere ontwikkeling, implementaties en updates van de essent.be website & overige portals en app’s in een dynamische en competitieve markt. Op periodieke basis verzorg je de rapportages, inzichten en verbeterpunten van je acties.

Lees meer

UX Analyst

Functieomschrijving

Je komt terecht in het Digital team en rapporteert aan de Digital Operations Manager. Als UX analyst bij essent.be ga je op zoek naar de beste user experience van de verschillende digitale producten voor Mobile, web en Desktop.

Lees meer

IT Security Expert

Functieomschrijving

Als IT Security Expert ben je het aanspreekpunt wanneer het gaat over het beveiligen van de informatie zowel binnen de organisatie als erbuiten en zet je in op het voorstellen van maatregelen en controles om dit te verwezenlijken. Je rapporteert aan de IT Manager.

Meer concreet:

Lees meer